Skip to content

Werken in monumentaal pand

Publicatie datum: 10 september 2011

Verschillende bedrijven in Breda houden kantoor in een monumentaal gebouw. Het geeft de gebruikers een speciaal gevoel. Open Monumentendag van­daag staat stil bij het nieuwe gebruik van oude gebou­wen. Maar hoe voelt het nou eigenlijk om elke dag aan de slag te gaan in een pand met een rijke historie?

BN DeStem vroeg het vier ervaringsdeskundigen.

Sjoerd van Aalst: ‘Voor mijn bedrijf is dit een erg onpraktisch gebouw. Zonder weidse toonzaal, vol hoeken en kieren en zonder lift. We moeten onze, soms extreem zware, tapij­ten met mankracht via de trap de verdieping op zeulen. Maar toch. Elke dag weer is het een genot om hier te mogen werken. Het heeft een geweldige uitstraling. Oud, historisch. Het oudste deel stamt uit 1531. En het wemelt van de karakteristieke elementen. Neem de prachtige binnenplaats, de tuin met koetshuis. Waar vind je dat nou? En, al is dit pand al lang in onze familie en ken ik het van kindsaf aan, ik blijf nieuwe elementen ontdekken. Onlangs nog. Er bleek nog een kelder te zitten waarvan ik nog nooit had gehoord. Geweldig. Ik weet: voor mijn handel kan ik beter in een loods buiten het centrum zitten. Maar voor geen goud wil ik weg.

Meer nieuws