Uitverkocht

Aanbieding!

Texelaar Ottoman

Christien Meindertsma  

21251

 550

  • Nederlands fabricaat
  • 55cm doorsnede en ongeveer 45cm hoog
  • Texelaar wol

Geheel vrijblijvend

Over dit product

De Texelaar Ottoman van ontwerpster Christien Meindertsma. Deze poef, gemaakt van Texelaar Wol wordt in Nederland gemaakt.

Dit is de laatste uit de serie, vandaar dat deze poef 50% is afgeprijsd.

Deze kleine maar fijne Texelaar collectie bestaat uit een poef en een vloerkleed, Aran Rug, vervaardigd van 100% Texelaar wol. De wol van dit typisch Hollandse schaap staat bekend om zijn prachtige witte, bruine en grijze kleuren. Het hele proces van schapen scheren, wol wassen, spinnen en breien vindt plaats in Nederland. Voor het vloerkleed wordt breinaald maat 26 gebruikt; voor de poef is bijna 500 meter wollen slierten op een specifieke manier omgedraaid, waardoor de poef zijn unieke vorm krijgt.

Na het afronden van de Design Academy Eindhoven in 2003, startte Christien Meindertsma haar eigen designlabel Flocks. Met haar projecten “checked baggage”, “urchin pouf”, “pig 05049” en “the flax project” brak ze door in het internationale designveld. Deze projecten zijn over de hele wereld tentoongesteld en delen van haar werk zijn opgenomen in de permanente collectie van het Victoria & Albert Museum London, MOMA New York en Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Foto's

Loading...
Merken

Kleur

Bruin

Land van herkomst

Nederland

Materiaal

Texelaar Wol

Methode

Gebreid

Vergelijkbare producten

Ook belangrijk