Skip to content

Showroom

't Hofhuys

In 1531 werd het ‘Hofhuys‘ gebouwd, op de huidige kavels 14 en 16, door Wynandt Masschereel ‘den ouden drossaert’. Hij verkocht het pand in 1552 aan Michiel van Piggen, raadsheer van Willem van Oranje. Pas in 1728 werd het pand gesplitst in twee woningen. Dit pand is een grote verrassing. Het ziet er van buiten zo gewoon uit, met uitzondering van de neoclassicistische consoles. Zeer bezienswaardig is de binnenplaats met zijn bogen op zuilen en een uiterst zeldzaam bakstenen traptorentje. 

Middeleeuws

De sfeer is ronduit middeleeuws. Hoe kan dat? Het pand is werkelijk middeleeuws, maar raakte ernstig beschadigd bij de grote stadsbrand van 1534.  Het pand werd in de loop der eeuwen verbouwd van renaissancestijl, via classicisme en neoclassicisme, tot in de moderne stijl van de jaren ’60 (20ste eeuw). Sindsdien is tapijtenwinkel van Van Aalst exclusieve tapijten BV, dat zich ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier‘ mag noemen, er gevestigd.

 

Uitgebreide collectie

Tapijten zijn er in allerlei verschijningsvormen, van hoogpolig tot een geborduurd en van machinaal geweven tot handgeknoopt meer dan 1.000.000 knopen per vierkante meter. 

Vanzelfsprekend zijn er tapijten met een vaste maatvoering, maar er is steeds meer maatwerk leverbaar. De tapijten van Jan Kath, maar ook onze eigen productie in Pakistan, de zogenaamde Ziegler 2.0 tapijten zijn op maat te bestellen. Bij sommige fabrikanten gaat het zelfs altijd om maatwerk.

We zien u graag in onze showroom en zijn er van overtuigd dat u tevreden de deur weer uit loopt!