Skip to content

Perletta productie

Publicatie datum: 19 mei 2017

Wat komt er allemaal kijken bij de productie van een Perletta-tapijt? Hieronder ziet u chronologisch het productieproces voorbij komen. Van het uitpakken van de wol, het bewerken daarvan tot het maken van het uiteindelijke tapijt.

De verpakte balen wol liggen klaar om uitgepakt te worden. De tapijten van Perletta Carpets worden in Marokko gefabriceerd. De grote verscheidenheid aan mogelijkheden maakt ze bijna overal toepasbaar. Het assortiment strekt zich uit van vlakke tot hoogpolige tapijten en alles wat daar tussenin zit, er zijn namelijk tapijten die met meerdere structuren ontworpen zijn.
De 100% zuivere uitgepakte scheerwol, de mooie naturel tinten en de vele mogelijkheden zorgen ervoor dat de tapijten van Perletta Carpets in elk interieur passen. De meeste tapijten zijn zelfs aan beide zijden te gebruiken! Perletta Carpets heeft al ruim 25 jaar ervaring heeft in het maken van kwalitatieve vloerkleden en is een goede en betrouwbare partner gebleken.
De wol wordt eerste uiteen getrokken.
En daarna gemengd.
Hier wordt bijvoorbeeld kleur 003 gemaakt.
 Rollen met gesponnen wol
Vervolgens wordt de wol heet gewassen.
En gedroogd.
Uiteindelijk ligt de wol klaar om verwerkt te gaan worden.
Hier rechts wordt de kwaliteit Gravel geweven en op de twee foto’s hieronder ziet u de jute ketting goed.
Links ziet u de kwaliteit Loop (niet meer leverbaar) gemaakt worden.
Als het weven klaar is, worden de randen afgewerkt, dit gebeurt zowel handmatig als machinaal.
Uiteraard worden de tapijt voor ze op transport gaan helemaal gecontroleerd.

Alle tapijten van Perletta zijn maatwerk, maar we hebben altijd genoeg voorbeelden (en uiteraard vele, vele stalen) op voorraad. Overweegt u de aanschaf van een Perletta vloerkleed, dan raden wij aan u bij ons in de winkel te laten voorlichten over de vele mogelijkheden die dit merk biedt. Wij hebben niet voor niets al ruim 160 jaar ervaring.

Meer nieuws