Skip to content

Nassaudag 2010

Publicatie datum: 06 juni 2010

De Stichting Breda Nassaustad bereidt de eerste Nassaudag Breda voor. Zij wil die houden op zondag 6 juni van dit jaar. De dag zal de rijke historie van de Bredase geschiedenis en de Nassaus daarin verbinden met de huidige tijd en de toekomst van Breda.

De dag begint met de Blyde Incomste. Dat is de entree van Engelbrecht II van Nassau met zijn  jonge bruid Johanna van Polanen en een bonte stoet van historische figuren. Zij worden ingehaald worden door de ‘gilden’ van Breda, verenigingen, culturele groepen, enzovoort. Dan volgt een stadspicknick en een programma waarbij de hofhuizen, pracht en praal, internationaal bedrijfsleven en stoere vrouwen centraal staan.

Je kunt als bezoeker een wandeling maken langs de hofhuizen. Daar vindt je de pracht en praal van de 21e eeuwse designers, ontwerpers, edelsmeden en andere kunstenaars die fraaie gebruiksvoorwerpen vervaardigen waar de Nassau´s ook dol op waren. In deze hofhuizen vinden we ook weer muzikanten, zangers, schilders etc. Vanzelfsprekend kunt u ook ’t Hofhuys op Catharinastraat 14 aandoen tijden deze dag. De stad zal deze dag versierd zijn met bloembindkunst, gemaakt door examenstudenten van het Prinsentuincollege.

Meer nieuws