Skip to content

MOTI koopt Thonik

Publicatie datum: 27 juni 2009

Het Graphic Design Museum in Breda heeft zijn collectie uitgebreid met een handgeknoopt wollen tapijt uit de huidige tentoonstelling Thonik: Made in China, Made by You. Het kleed van vier bij drie meter representeert de huisstijl van Centraal Museum in Utrecht. Op het kleed van Thonik is het logo van het Centraal Museum te zien, met op de achtergrond de Sint Antoniuskapel in de Utrechtse Sint Janskerk, geschilderd door Pieter Jansz. Saenredam in 1645. Het ontwerp is in China tot een tapijt geknoopt. ,,Dit kleed is een prachtige opeenstapeling van media en materiaal”, zegt directeur Mieke Gerritzen van het Graphic Design Museum. ,,We hebben voor dit werk gekozen omdat het zoveel kunstdisciplines bij elkaar brengt. Dat past bij de visie van het Graphic Design Museum om het grensgebied tussen grafisch ontwerp en andere culturele disciplines te verkennen.”

Thonik is een ontwerpbureau voor visuele communicatie, dat bekend staat om zijn krachtige grafische en conceptuele stijl. Thonik heeft een aantal bijzondere nieuwe mediatoepassingen op zijn naam staan. Bij het grote publiek is het bureau vooral bekend van zijn (viral)campagnes voor de SP. Vorig jaar trok Thonik internationaal de aandacht met zijn ontwerp van de visuele identiteit van de Architectuur Biënnale in Venetië. In het Shanghai Art Museum was toen de eerste overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Thonik.

De tentoonstelling Thonik: Made in China, Made by You is te zien van 28-06-2009 t/m 27-09-2009 in het Museum of the Image aan de Boschstraat in Breda (nieuwe naam van het Graphic Design Museum). Op 1 januari 2017 is het MOTI gesloten, in het gebouw is nu het Stedelijk Museum Breda gevestigd.

Meer nieuws