Skip to content

Jan Kath

Tapijten

Stijl
Meer stijlen+
Merk
Meer merken +
vorm
kleur
Meer kleuren +

Uitverkocht

Sale!

21043 Nepal-Jan Kath Roma Vendetta 350x250cm
Roma Vendetta 350x250cm
 8.360

Jan Kath collectie koppelt traditionele ambachten van de Himalaya met modern, bijna minimalistisch design. Een synthese die leidt tot buitengewone stukken. Kath was al bekend met de fascinatie van handgeknoopte tapijten van zijn familieachtergrond: twee generaties vóór hem waren reeds actief in de tapijthandel. Dus het was geen toeval dat zijn lange verblijven in het Midden-Oosten hem verder leidde naar de Himalaya. Sinds 1996 realiseert hij van zijn visie op de hedendaagse tapijtknoopkunst in Nepal en sinds 2005 ook in Marokko.

Het geheim van de esthetische verfijning van de tapijten ligt in de helderheid van het ontwerp en het handig gebruikmaken van traditionele know-how. Het gebruik van uitsluitend handgesponnen en handgekaarde wol zorgt voor een resultaat van vele nuances van een enkele kleur, genoemd abrash. Op deze manier worden meesterwerken vol harmonie en eenvoud gemaakt en is elk stuk uniek.

Het basismateriaal van bijna alle collecties is Tibetaanse Hoogland wol – één van de beste kwaliteit en meest robuuste wolsoorten in de wereld dat wordt verwerkt in een breed scala van knoopfijnheden. Om de best mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen, wordt de wol stap voor stap in de eigen workshops bereid en gekleurd met Zwitserse kleurstoffen. Milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord, dus geen kinderarbeid.

Alle collecties die u hier treft kunnen worden aangepast in grootte, kleur, design en knoopfijnheid. Materialen zoals brandnetel, hennep en zijde zijn ook mogelijk.

Neem een kijkje op de site van Jan Kath of bekijk een beknopte samenvatting van de volgende collecties: