Skip to content

Interview Woonstijl

Publicatie datum: 06 juni 2013

In de WoonStijl is een interview verschenen, je kunt het hier lezen:

De advertentie aan de rechterzijde toont verschillende tapijten en poefen. Het grote tapijt is Lost Weave van Jan Kath die zijn geinspireerd op de Marokkaanse boucherouite tapijten. De originele exemplaren werden met gerecyclde kleding, doek en zelfs strips van plastic gemaakt, maar deze nieuwe variant is een stuk luxer! De term boucherouite komt van het Marokkaans-Arabisch “bu sherwit”, wat vertaald kan worden als “een stuk gemaakt van tweedehands materiaal”.

In de blokjes ziet u links de Posh Celine. Dit tapijt is gemaakt van gerecyclede sari zijde. Doordat het op een bepaalde manier geweven is, krijgt het een zogenaamd tweed effect. Het tapijt is in elkaar gezet als een soort patchwork. Een leuk, vrolijk maar vooral opmerkelijk makkelijk toepasbaar tapijt.

Naast de Celine staat een detail van een Uzbek Natural. Deze collectie bestaat voornamelijk uit relatief grote tapijten, ze zijn op hun best als de meubels er ruim op komen te staan. De bijzondere combinatie van beige- en grijstinten zorgen ervoor dat deze Afghaanse tapijten makkelijk plaatsbaar zijn zowel op een tegelondergrond als op een houten vloer. De rechte lijne in het design in combinatie met de ongeverfde wol met de vele natuurlijke abrashes geven het tapijt bovendien een rustiek karakter.

Hiernaast staat wederom een ontwerp van Jan Kath, de Radi Deluxe. In het patroon zien we elementen van de Erased Classic serie terwijl de Radi met zijn organische design de achtergrond vormt. Ze zijn gemaakt van wol, zijde en brandnetelvezels. De keuze van de krachtige fluorescerende kleuren, zoals neon groen, oranje, fel paars en roze zijn ontleend aan de Italiaanse wandbekleding en de uitdrukking van Spaanse tapijten.

Onder staat een tapijt uit onze Chanteh collectie uit Pakistan. In het design vinden we simpele en esthetisch ongebonden patronen. Het zijn kwalitatief sterke en volle tapijten die in elk interieur een rijke en vaak vrolijke aanvulling zullen zijn. De strepenmotieven zullen de ruimte waarin ze komen te liggen daarnaast optisch groter doen lijken.

Daarnaast staan de poefjes van Christien Meindertsma, verkrijgbaar in 3 maten en verschillende kleuren.

Uiterst rechts staat een detail van een zogenaamde 2-kleuren Ziegler. Deze tapijten bestaan al langer, maar we laten ze steeds vaker in duo-tonen knopen. Dit resulteert in een veel moderner tapijt dan een traditionele Ziegler. Het design is in dit geval uitgevoerd in een naturel tint met vele kleurnuances, hierdoor komt het design tot leven.

Meer nieuws