Skip to content

Grootwinkelbedrijf dicteert

Publicatie datum: 12 april 2012

Vandaag verscheen een artikel in BNdeStem met de volgende titel: “Winkeliers Breda willen elke zondag open“.

Volgens het artikel zijn de ondernemers in de binnenstad zo enorm tevreden over het koopzondagen-regime van Breda, dat nu zelfs wordt overwogen om voortaan alle zondagen tot koopzondag te verklaren. Dit blijkt uit een evaluatie van het vorig jaar gesloten ‘convenant koopzondagen’. Het beoordelingsrapport is gemaakt door het Retail Platform Breda, de Ondernemersvereniging Binnenstad Breda en de wijkraad Stadshart.

Ik weet nu meteen weer waarom ik niet aangesloten ben bij het Retailplatform en/of de Ondernemersvereniging Binnenstad Breda. Dat blijkt later als de tekst “van hen is vooral het grootwinkelbedrijf enthousiast: negentig procent wil alle zondagen de deuren openen”. Dat dacht ik al, het grootwinkelbedrijf, want er is geen enkele kleine ondernemer te vinden die graag op zondag opengaat. Een vijfde van de winkeliers blijft liever dicht, maar zo staat er te lezen “mocht besloten worden om het aantal koopzondagen uit te breiden, dan gaan ze daarin waarschijnlijk wel mee”. Er zou eigen moeten staan “mocht het grootwinkelbedrijf dit schrikbewind weten door te drukken, dan zullen de kleine ondernemingen wel gedwongen worden hierin mee te gaan”.

Het uitgangspunt is duidelijkheid. Maar wat is er mis met “iedere eerste zondag van de maand koopzondag”? Wij hebben er in ieder geval geen zin in, laat dat duidelijk zijn. Voor de consument die ‘s avonds laat, midden in de nacht of op zondag een tapijt wil kopen, die kan terecht in onze Online Carpet Store!

Meer nieuws