Skip to content

Gigantische Sjaal

Publicatie datum: 10 februari 2011

Op 10 februari 2011 stond er een artikel in De Pers, waar onder meer de Mangas tapijten werden besproken:

Een van de trends van 2011 is warmte in je huis. Zowel wat betreft kleur als materiaal. Maar die industriële gietvloer die je twee jaar geleden stijlbewust hebt laten storten is niet echt het toonbeeld van warmte. Hetzelfde geldt voor strak laminaat. De oplossing: een mooi kleed op de vloer.

Het tapijt is terug. Om met The Dude uit The Big Lebowski – waarschijnlijk de grootste pleitbezorger van het tapijt in de afgelopen twee decennia – te spreken: ‘It really ties the room together.’ Bijkomend voordeel: je interieur krijgt een ‘boost’, zonder ingewikkelde verf- of vloervervang-acties. Waar The Dude echter dol was op zijn aftandse Pers, moet een tapijt anno 2011 van betere huize komen.

Alsof je een gigantische wollen sjaal in je woning hebt liggen; dat gevoel krijg je bij het bijzondere kleed dat de Spaanse architecte en designer Patricia Urquiola ontwierp voor Gandia Blasco. Het kleed is opgebouwd uit verschillende balken die eruitzien als een winterse trui gemaakt van steeds andere soorten wol.

Dat is ook de werkwijze van het karpet gemaakt van wol en uit verschillende breitechnieken. Ook de vorm is niet vierkant, als bij een echt rommelig breiwerk verschilt de breedte per strook. Warmte ten top. Bij de kleden van het op mouwen gebaseerde ontwerp Mangas zijn ook bijpassende poefen te koop. Voor een extra warme woning.

Meer nieuws