Skip to content

Einde van een tapijtperk

Publicatie datum: 22 december 2023

Na 165 jaar en vijf generaties gaat Van Aalst tapijten stoppen.

Tijden veranderen. Natuurlijk doet het pijn om afscheid te nemen van ons prachtige familiebedrijf, maar we kunnen met trots terugkijken op 165 mooie jaren. We zijn trots op de vijf generaties meubelmakers en tapijthandelaren en trots dat we één van de oudste Hofleveranciers van het land zijn, een eretitel die in 2017 nog is verlengd voor 25 jaar. Als we stoppen zit er helaas geen Hofleverancier meer binnen de singels van Nassaustad Breda.

Sjoerd van Aalst (5e generatie) & hond Guusje

We denken graag terug aan de vele mooie momenten die we ook te danken hebben aan het indrukwekkende Hofhuys. De vele rondleidingen door Breda Promotions, de Open Monumentendagen, de Nassaudagen en uiteraard de Cultuurnachten in samenwerking met Breda Barst. Fantastische optredens van onder andere Storksy, Démira en niet te vergeten Rondé hebben we meegemaakt op de binnenplaats. Maar ook het tapijt in het Glazen Huis, waarop Tom Odell ‘Another Love’ speelde en de vele speelfilms waarin onze tapijten een rol vervulden.

Een speciale herinnering was de tentoonstelling van het wandtapijt Land uit Water in de Pasbaan Galerie ten tijde van de opening van het Stedelijk Museum Breda, dankzij de recent overleden Laurens Siebers.


Maar het meest trots zijn we op onze klanten. Het vertrouwen dat zij ons gaven en de warme reacties die we ontvingen omdat ons advies en service werden gewaardeerd. Dat gaan we straks allemaal missen.

Bezoek ons voor een laatste maal in het Hofhuys aan de Catharinastraat en profiteer van uitzonderlijke kortingen op onze voorraadtapijten. En ja, alles mag weg! Dus heb je nog interesse in een stijlvol en duurzaam tapijt, kom dan bij ons langs om de geschiedenis van ons familiebedrijf te omarmen en tegelijkertijd jouw huis te verrijken met een tijdloos stukje vakmanschap.

We sluiten de deuren definitief op donderdag 29 februari 2024, een schrikkeldag. We zullen er vast een traantje om laten, maar het trotse gevoel zal overheersen!


Kortingen van 30%, 50% en 70% op al onze voorraadtapijten. De genoemde kortingen gelden niet voor nieuwe bestellingen. Indien een tapijt is afgeprijsd voor 50% of meer, is het altijd zonder anti-slip ondertapijt. We hebben Profilo-V anti-slip op voorraad, dit kost €17,50 per vierkante meter.

Meer nieuws