Skip to content

Dansnest Catharinastraat

Publicatie datum: 01 juni 2012

Tijdens de opening van de Week van de Amateurkunst, op 2 juni aanstaande, danst Dansnest de Brabantse première van het stuk Trottoir. Dansnest maakt publieksvriendelijke voorstellingen in de openbare ruimte om zoveel mogelijk mensen met de kunstvorm dans in aanraking te brengen. Voor elke voorstelling zoekt Dansnest de meest geschikte locatie, de perfecte omgeving waarin het stuk optimaal tot z’n recht komt. In het geval van Trottoir gaat om een interactieve straatdansvoorstelling met moderne dans, hiphop en opera. Onze opdrachtgever, Nieuwe Veste, wilde graag dat de voorstelling ergens tussen NieuweVeste en Spanjaardsgat gedanst zou worden.

Ons oog viel meteen op de mooiste straat van Breda, de Catharinastraat. En wel het stuk recht voor Artilabo. Het is een prachtig, rustig stukje, waar de heldere zang van onze operazangeres mooi weerkaatst tussen de gebouwen en er is voldoende ruimte voor het publiek op de stoepen. Nog een groot voordeel: het is geen doorgaande weg.

De voorstelling vangt aan om 14.30 uur en duurt slechts 20 minuten, vooraf doet de wethouder een woordje om 14.15 uur, dat betekent dat er ruim genomen drie kwartier geen auto’s kunnen passeren, m.u.v. noodgevallen. Ook zal de live zang worden afgewisseld met versterkte sfeermuziek.

Hopelijk wordt het een onvergetelijke Bredase première van Trottoir in het prachtige decor van onze binnenstad. Iedereen is van harte welkom. De voorstelling is geschikt voor jong en oud.

Meer nieuws