Skip to content

Cultuurnacht Breda 2017

Publicatie datum: 13 januari 2017

Op vrijdagavond 27 januari is het weer zo ver, de Cultuurnacht in Breda. Na het succes van 2015 en 2016  gaan we er wederom een mooi feestje van maken met Breda Barst op de binnenplaats van ’t Hofhuys. Breda Barst presenteert opnieuw een spannende muzikale beleving van twee jonge veelbelovende bands op deze unieke historische locatie in de binnenstad. De combinatie van pop/rockmuziek met het middeleeuwse decor zal ook dit jaar weer voor belevenis zorgen. Op de locatie is een bar aanwezig met warme Glühwein, warme chocomel en speciaalbier om lekker aan op te warmen!

Démira

De avond wordt om 20:30 uur geopend door Démira. Démira Jansen (1997) is een up and coming singer-songwriter. Ze noemt haar genre ‘modern folk’: een mix van elektronische folkrock en alternatieve, poëtische pop. In 2013 was Démira finalist bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland en in 2012 kwam haar eerste EP Pay Attention uit. Haar tweede EP Indigo verscheen in 2014. Recescenten noemen haar de ‘buitenechtelijke dochter van Bob Dylan en Joan Baez’ en haar sound heeft iets weg van Kate Bush uit de jaren ‘80. Ze deed al het voorprogramma van o.a. John Newman en Maria Mena en heeft al menig poptempel gevuld. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma nam ze autobiografische nummers op voor haar derde EP White Ravens, die april 2016 uitkwam.

Storksky

Hierna is het rond 22:00 de beurt aan  Storksky, de openingsact op Pinkpop 2016 dus met het optreden op onze binnenplaats heeft hij een stijgende lijn te pakken 😉

Het debuutalbum van Storksky is het uit de hand gelopen afstudeerproject van zanger en gitarist Michiel Claessen. Tijdens het opnameproces ontwikkelde hij een gezonde persoonlijkheidsstoornis die hem in staat stelde om zowel als songwriter, zanger, gitarist, engineer en producer te functioneren. Daarnaast riep hij de hulp in van maar liefst zes verschillende drummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). De plaat werd gemasterd door Reuben Cohen, die al samen werkte met onder andere Queens Of The Stone Age. Live speelt Storksky met roulerende drummers en weet het duo steevast een professionele show vol alternatieve rock neer te zetten.

Zie hieronder het optreden op Pinkpop.

Voorafgaand, tussendoor en achteraf is er een DJ die zorgt voor de muzikale omlijsting.

Cultuurnacht

De Cultuurnacht Breda 2017 op vrijdag 27 januari heeft weer een uitgebreid programma, met meer dan 55 deelnemers die in één avond, op 50 verschillende locaties, een uniek beeld geven van het culturele aanbod in Breda.

Er zijn verschillende manieren om je programma samen te stellen. Kom je voor een specifieke deelnemer? Volg je (een deel van) een route? Of kies je voor de Cultuurnacht Verlicht locaties? Met zoveel aanbod is keuzes maken soms moeilijk.

Hierbij een aantal tips om je te helpen de Cultuurnacht Breda 2017 te ontdekken:

  • Begin je bezoek bij een startpunt. Daar kun je een passe-partout kopen, waarmee je toegang hebt tot alle deelnemende locaties, of je online gekochte kaartje inwisselen, wat drinken en meer informatie krijgen.
  • We hebben vier mooie routes samengesteld, die je allemaal een goede indruk geven van cultureel Breda op haar best: Avontuur, Bijzonder bezoek, Onverwachte ontmoetingen en Verborgen verhalen. Kies er één of stel je eigen route samen met behulp van de plattegrond.
  • Een andere opties is om de 5 Cultuurnacht Verlicht-locaties te bezoeken.
  • Daarnaast is er een speciale KinderCultuurnacht en zijn er verschillende afterparty’s die tot in de late uurtjes doorgaan.

We zien je graag vrijdag 27 januari!

Meer nieuws