Skip to content

Colors of the year 2021

Publicatie datum: 11 december 2020

Dit jaar is in alles anders dan voorgaande jaren. Zo ook bij Pantone, dit jaar geen Color of the Year, maar liefst twee Colors of the Year!

Pantone 17-5104 Ultimate Grey en Pantone 13-0647 Illuminating zijn twee onafhankelijke kleuren die benadrukken hoe verschillende elementen samenkomen om elkaar te ondersteunen. Praktisch en oerdegelijk maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch, de vereniging van deze twee kleuren is er één van kracht en positiviteit. Het is een verhaal over kleur dat diepere gevoelens van bedachtzaamheid samenvat met de belofte van iets zonnig en vriendelijks. Een boodschap van geluk ondersteund door standvastigheid, de combinatie is ambitieus en geeft ons hoop. We moeten het gevoel hebben dat alles helderder gaat worden – dit is essentieel voor de menselijke geest.

Terwijl mensen op zoek zijn naar manieren om zichzelf te versterken met energie en helderheid en hopen de voortdurende onzekerheid te overwinnen, bevredigen pittige en aanmoedigende tinten onze zoektocht naar vitaliteit. Pantone 13-0647 Illuminating is een helder en vrolijk geel sprankelend van levendigheid, een verwarmende gele tint doordrenkt met zonne-energie. Pantone 17-5104 Ultimate Grey staat symbool voor solide en betrouwbare elementen die eeuwig meegaan en een stevige basis bieden. De kleuren van kiezelstenen op het strand en natuurlijke elementen waarvan het verweerde uiterlijk het vermogen benadrukt om de tand des tijds te doorstaan, waarbij gevoelens van kalmte, stabiliteit en veerkracht worden aangemoedigd.

Streaks

De combinatie van Pantone 17-5104 Ultimate Grey en Pantone 13-0647 Illuminating moedigt de geest aan en benadrukt onze aangeboren behoefte om gezien te worden, zichtbaar te zijn, herkend te worden, om onze stemmen te laten horen. Een combinatie van kleur waarvan de banden met inzicht, innovatie en intuïtie, en respect voor wijsheid, ervaring en intelligentie, inspireert tot regeneratie en ons vooruit duwt naar nieuwe manieren van denken en concepten.

Samenvattend: Grijs en Geel dus!

Design #635
Yuzu Cream

Over Pantone Color of the Year

De kleur van het jaar van Pantone heeft al meer dan 20 jaar invloed op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere branches, waaronder mode, woninginrichting en industrieel design, maar ook productverpakkingen en grafisch ontwerp.

Het selectieproces voor Pantone-kleur van het jaar vereist een doordachte overweging en trendanalyse. Om elk jaar tot de selectie te komen, kammen de kleurexperts van het Pantone Color Institute de wereld rond op zoek naar nieuwe kleurinvloeden. Dit kan de entertainmentindustrie en films in productie zijn, reizende kunstcollecties en nieuwe kunstenaars, mode, alle designgebieden, populaire reisbestemmingen, maar ook nieuwe levensstijlen, speelstijlen en sociaaleconomische omstandigheden. Invloeden kunnen ook voortkomen uit nieuwe technologieën, materialen, texturen en effecten die van invloed zijn op kleur, relevante sociale mediaplatforms en zelfs aankomende sportevenementen die wereldwijde aandacht trekken.

Meer nieuws