Skip to content

Color of the year 2017

Publicatie datum: 23 december 2016

Ieder jaar in december kiest Pantone een kleur waarvan ze denken dat deze in de mode raakt in het volgende jaar. Voor 2017 kozen ze Greenery. Wij houden het gemakshalve op Appelgroen. Het is in ieder geval een stuk beter dan de pasteltinten die vorig jaar werden verkozen.

Greenery is de kleur van de hoop en van onze verbondenheid met de natuur en het staat symbool voor een nieuw begin, denk aan vernieuwen, regenereren en  revitaliseren. Elk voorjaar komen we in een nieuwe cyclus waarbij nieuwe scheuten uit de grond komen. Het is een verfrissende en revitaliserende tint, het straalt vitaliteit uit!

Greenery is een frisse en pittige geel-groene kleur die de eerste dagen van de lente oproept. Illustratief voor bloeiende bladeren en de weelderigheid van het buitenleven, de versterkende eigenschappen van Greenery blazen als het ware nieuw leven in. Greenery is de neutrale kleur van de natuur. Hoe meer je ondergedompeld wordt in het moderne leven, hoe groter het verlangen om je onder te dompelen in de fysieke schoonheid en de inherente eenheid van de natuurlijke wereld. Deze verschuiving wordt weerspiegeld door de uitbreiding van alle expressieve zaken in het dagelijks leven door middel van wereldwijde stedenbouw, architectuur, lifestyle en design keuzes. Normaal een constante factor aan de zijlijn, nu wordt het groen eens op de voorgrond getrokken.

Groen is overigens een kleur die niet heel vaak voorkomt in tapijten, maar we hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Wat is het Pantone Color of the year?

Kleureninstituut Pantone is een bedrijf dat al sinds 1963 de de officiële kleurcodering publiceert. Door werkelijk iedere variant op een kleur een eigen code te geven, kunnen ontwerpers over de hele wereld samenwerken zonder misverstanden.

Ieder jaar in december kiest Pantone een kleur waarvan ze denken dat deze in de mode raakt in het volgende jaar, een symbolische kleur selectie; een kleur momentopname. De aankondiging van de nieuwe ‘Color of the year’ haalde zelfs CNN.

Meer nieuws