Skip to content

Color of the year 2015

Publicatie datum: 09 december 2014

Ieder jaar in december kiest Pantone een kleur waarvan ze denken dat deze in de mode raakt in het volgende jaar. Voor 2015 kozen ze Marsala. De sensuele en stoere kleur die al terug te vinden was op de catwalk tijdens de lente- en zomercollecties voor 2015. ‘Marsala is een natuurlijk robuuste en aardse wijnrode kleur’. Het zal ons leven verrijken, want de kleur straalt vertrouwen en stabiliteit uit…staat te lezen op de officiële website van Pantone. De directrice Leatrice Eiseman voegt eraan toe dat deze krachtige stijlvolle tint universeel aantrekkelijk is en het zich gemakkelijk vertaalt naar de mode-, beauty-, en interieurwereld’.

De kleur doet denken aan die van rode wijn, maar Marsala is wel wat aardser van kleur dan bijvoorbeeld Bordeauxrood. Het is een mooie kleur, prachtig vol en krachtig. Daarnaast is Marsala goed te combineren in het interieur. Gelukkig komt deze kleur genoeg voor in onze tapijten, zie hieronder een mooi voorbeeld:

Kleureninstituut Pantone is een bedrijf dat al sinds 1963 de de officiële kleurcodering publiceert. Door werkelijk iedere variant op een kleur een eigen code te geven, kunnen ontwerpers over de hele wereld samenwerken zonder misverstanden. De aankondiging van de nieuwe ‘Color of the year’ haalde zelfs de Wall Street Journal.

Samenvattend, naar onze mening een waardige opvolger van Radiant Orchid (2014) en Emerald (2013).

Meer nieuws