Skip to content

Bloementapijt Brussel

Publicatie datum: 16 augustus 2012

Hoeveel bloemen heb je nodig om de Grote Markt van Brussel te bedekken? Het antwoord is 800.000 begonia’s en een kleine 10.000 azalea’s. Als je het niet gelooft, kom je deze zomer best eens naar Brussel. Hier pronkt van 15 tot 19 augustus 2012 een schitterend bloementapijt op de Grote Markt.

De eerste keer dat Brussel zo creatief versierd werd was in 1971. Sindsdien is een traditie ontstaan die om de twee jaar herhaald wordt. Elke keer wordt er een uniek ontwerp gemaakt voor een bloementapijt van 77 op 24 meter in het midden van de markt.

Dit jaar plaatst het tapijt het continent Afrika in de bloemetjes, met kleuren en motieven uit Ethiopië, Congo, Nigeria, Kameroen en Botswana. Om de motieven te reproduceren, wordt de tekening op ware grootte van het tapijt op een transparante, microgeperforeerde plastic folie overgebracht. Vervolgens stellen 120 vrijwilligers in amper vier uur het tapijt samen met 300 bloemen per vierkante meter.

Wie het tapijt vanuit de hoogte wil bewonderen, kan terecht op het balkon van het Stadhuis voor een panoramisch zicht. Als kers op de taart is er elke avond een klank- en lichtspel dat het bloementapijt een magische uitstraling geeft.

Meer nieuws